Header Ads

Tips mudah menghilangkan jeragat guna hampas kelapa


So far kulit Ema bebas masalah jeragat setakat ni.

Tapi disebabkan tahu pasal petua ni, tu yang rasa nak share je. Hehehee (atas ni kita mekapp muka sendiri, tepek dengan eye shadow kenkonon ada jeragat).

Bagi sesaperr yang ada jeragat, boleh cuba pudarkan jeragat guna hampas kelapa.

Biasanya lepas perah santan, kita humban hampas tu kan. Kali ni, uols boleh guna hampas tu untuk rawat wajah dan tubuh kita. Kenkonon layan spa gittuw. Hik hikk 😂

petua hilang jeragat guna kelapa _ ema tunz _ lubuk seni

PETUA GUNA HAMPAS PADA WAJAH

Memula, kita gosokkan hampas tadi ke wajah yang ada masalah jeragat. Buat setiap kali mandi selama 5 minit. Lepas tu cuci ngan air bersih. Kalau rajin buat, dalam dua minggu pasti ada perubahannya tau. Hasilnya jeragat akan beransur hilang dan kulit makin lembut.

petua hilang jeragat guna kelapa _ ema tunz _ lubuk seni

petua hilang jeragat guna kelapa _ ema tunz _ lubuk seni

petua hilang jeragat guna kelapa _ ema tunz _ lubuk seni

PETUA GUNA HAMPAS PADA TUBUH

Hampas kelapa juga boleh digunakan untuk menggosok tubuh. Cara buat sama macam buat kat muka (refer tips atas). Cuma kena sental kuat sikit, seeloknya campur dengan gula halus. Lebih mudah daki nak tanggal. Kesannya, kulit lebih bersih dan lembut.



Jom follow Ema di [FB] dan [IG]
Jom follow Ema di [FB] dan [IG]

1 comment:

Powered by Blogger.