Header Ads

Mengejutkan! Harga patung ini boleh beli sebuah banglo.


Marina Bychkova seorang pereka barang perhiasan berasal dari Rusia. Dia membuat patung berbentuk manusia menggunakan porcelin. Rekaan patung ni sangadd ekslusif, direka khas untuk koleksi orang dewasa .

Marina mula buat patung tu sejak berumur 6 tahun. Alasannya, dia bosan dengan patung sedia ada yang dianggap kurang menarik dan tiada nilai-nilai kemewahan. 

Berkat ketekunan, Marina mempunyai pengikutnya tersendiri yang berminat dengan jenama patungnya, yang diberi nama sebagai "Enchanted Doll". Beberapa kisah dongeng yang mempengaruhi hasil kerjanya adalah Cinderella dan Little Red Riding Hood .

Kesemua anak patungnya menggunakan bahan berkualiti tinggi seperti porcelin, emas, perak dan juga batu kristal Swarovski. Fuhh. Tengok harga pun boleh pengsan, dan kesemuanya sold out!

Berikut merupakan beberapa "Enchanted Doll" yang telah terjual di Ebay :

Lolita ~September 2009 
- sold for 6.900 USD (RM 27,996.52)


Lily ~December 2009 
- sold for 40.000 USD (RM 162,274.61)


Ruby ~November 2010
- sold for 13.500 USD (RM 54,767.68)


Twenty to Midnight ~September 2011
-sold for 10.100 USD (RM 40,974.34)


Salome, Rubenseque body ~August 2012
- sold for 26.700,50 USD (RM 108,317.12)

Daphne ~December 2013
- sold for 60.100 CAD (RM 186,390.94)


Cinderella ~January 2015
 - sold for 76.500 USD (RM 310,339.14)

#########################
Gambar "Enchanted Doll" yang lain 
#########################
















7 comments:

  1. wow .... ni mmg seni halus ... no wonder harga mahal.

    ReplyDelete
  2. halus seni dia..tang mata tu cantik..:)

    ReplyDelete
  3. fuiyoooo cantikkk...real jer nampakkk.. padan la dengan regaa

    ReplyDelete
  4. Cantik sangat ! Memang teliti betul orang yang buat ni

    ReplyDelete
  5. Cantik... Berseni sungguh yang membuat nyer... Tapi seksi naa...

    ReplyDelete
  6. adoi seksi sangat. tapi memang kagum dia buat keje penuh teliti

    ReplyDelete
  7. mahal bebena. tapi tak pelik pun sebab bahan yg diguna bukan sebarangan. ada emas dan perakk

    ReplyDelete

Powered by Blogger.