Header Ads

DIY Bekas Alat Tulis dari KOTAK TERBUANG


Bila kat opis banyak sgt alat tulis,  harini kita nak buat bekas alat tulis dari kotak terpakai.

Selalu orang campak-campak je kan kotak kosong ni. Lepas tu kalau tak pandai nak recycle jadi sampah sarap buat semak je ruang. Paling malas pon, mesti nanti buat unggun api haahaha. So harini Lisa nak share cara nak buat kotak alat tulis paling senang kacang goreng salut tepung crispy !

Peralatan yang diperlukan ialah :
  1. Kotak terpakai (jangan besar sangat, kotak kecik je)
  2. Pembaris, pisau, gunting dan gam
  3. Kertas Sticker (warna ikut suka)

1. Jadi first step, potong empat bahagian penutup kotak tu. Kemudian potong garisan memanjang di setiap kepingan tersebut supaya nanti ia boleh dicantumkan menjadi pembahagi ruang.  (rujuk gambar di bawah)


3. Last sekali, tampal kotak yang dah siap dengan sticker kertas warna pilihan korang. Nak hias letak gambar pon boleh. Senang kan buat dia ? Yang penting ia menarik dan sangat berguna.


Tengok bila dah letak alat tulis dalam tu. Tak kisah lah bekas recycle atau bekas murah sekalipun, yang penting kemas. Meja office kena lah kemas kan. Baru ada ciri-ciri pekerja cemerlang ceewwaahhh ! Eh cemerlang ke ? lalalaaa....


SELAMAT MENCUBA :)

4 comments:

  1. wow menarik nya, kaler pink tu kita suka sangat

    ReplyDelete
  2. pink faveret kaler! alahai kreatifnya sis ni

    ReplyDelete
  3. wow menarik la, cara buat pun mudah aje

    ReplyDelete

Powered by Blogger.