Header Ads

Rekaan sabun seakan-akan makanan restoran 5 bintang.


Review seni kali ini nak cerita sikit pasal Rochelle Javier. Dia merupakan seorang retiss seni dan pakar membuat sabun yang menyerupai makanan. Bila dia buat pencuci mulut guna sabun, ramai yang konpius dengan 'makanan' tersebut. Nampak lazat dan menyelerakan. Malahan, ada yang berpikiran nak ngapp terus masa first time nampak gambar sabun ni.

Buat takat ilmu sabun je diperlukan, Rochelle Javier menggabungkan ilmu seni mengukir dan mewarnakan sabun guna cat tertentu. Sean citer, bakatnya yang serba boleh tu membuatkan dia dapat mencipta makanan kegemaran dia setiap hari menggunakan sumber bahan membuat sabun.

Hah amacam? Kagum tak dengan hasil seni dia?

Sabun Kepak Ayam Goreng Rangup
Sabun Kepak Ayam Goreng Rangup

Sabun Pai Blueberry
Sabun Pai Blueberry

Sabun Buah Peach di salut penuh Krim
Sabun Buah Peach di salut penuh Krim

Tat Buahan Segar Penuh Warna Warni
Tat Buahan Segar Penuh Warna Warni

Sabun Pai Stroberi dan Krim
Sabun Pai Stroberi dan Krim

Sabun Udang Lazat Penuh Perencah
Sabun Udang Lazat Penuh Perencah 

Sabun Kentang Lenyek Berlemak
Sabun Kentang Lenyek Berlemak


Sabun Udang Galah Berinti
Sabun Udang Galah Berinti

6 comments:

  1. kreatifnya. hasil seni yang sangat amazing

    ReplyDelete
  2. igt makanan..rupanya sabun..menarik sgt..

    ReplyDelete
  3. Adoiiilaaa... Lapar terus tengok sabun2 nie... Bahaya nih kalau dapat kat bebudak...

    ReplyDelete
  4. mak aii...dah terliur tengok rupanya sabun..huhu

    ReplyDelete
  5. Biar betik. Kagum tapi rasanya sabun biasa dah cukup kot.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.