Header Ads

Pin shomel yang menjadi rebutan acik pakcik di waktu merewang.


Benda ni saja je buat, tak wajib pun untuk sesuatu majlis. Uols mesti pernah jumpa kan.


Bukan ke lebih senang kalau beli je yang dah siap? Nak buat macam mana, dah kau sejenis tangan suk main gunting main gam. Hahhahaa. Itu lah berlaku kat diri Ema. Majlis simple je pun, nak jugak susahkan diri buat tu ini. Waktu ni gegatal nak buat pin tudung rewang.


Pin tudung rewang ni tak semestinya pempuan je dapat. Abang abang dan pakcik pakcik pun ada ambil tau. Diorang letak pin kat kocek menandakan diorang sebahagian daripada team rewang. Hehehe. Masa tu Ema letak singgit je. Sukati uols nak letak berapa.


Rasanya, kalau tengok gambar bawah ni, uols dah dapat agak cara buat pin ni macam mana. Tak payah la eh, Ema cakap banyak. Hihi. Layan gambar je la jom.


Ohya, nak gam, terus guna gam tembak sebab lebih kuat. Kalau nak dibandingkan guna gam UHU, nampak gaya sekejapan je la dah habis tercabut. Hehehe


Taraa, siap dah. Senang kacang je. Ok dah boleh tidoo sekarang.


12 comments:

  1. Saya dulu masa kawin buat jgk mende nih, walaupun pakai katering, konon nyer nak menandakan #teamtuanrumah gituuu...

    ReplyDelete
  2. lawa. kreatif sungguh sis ni. azah dulu goodies bagi makanan je, takde banyak masa nak berdiy. hehe

    ReplyDelete
  3. mak aii..kreatifnya..jimat belanja buat sendiri...:)

    ReplyDelete
  4. dulu rajin juga zaman² kakak kwen..
    masa zaman i kawen xde dahh mcnie..

    ReplyDelete
  5. kalau time kenduri, ada pin ni nampak seragam je. tu yang best

    ReplyDelete
  6. best nya, dulu buat majlis, memang kena ada benda ni

    ReplyDelete
  7. nampak cantik hasilnya, thanks sebab bagi ilham

    ReplyDelete
  8. alahai suka nya, comel je tengok bila dah siap.

    ReplyDelete
  9. walaupun pin kecik molek, tetap jadi rebutan makcik makcik bawang.. ehh

    ReplyDelete

Powered by Blogger.