Header Ads

Guestbook reben kuning memukau, hijau mendamaikan.

Guestbook reben kuning memukau, hijau mendamaikan.

Rindunya nak buat guestbook untuk bakal pengantin. Sejak bekerja sampai jam 7.00 malam ni, dah makin sibuk. Jadi, Ema dah makin kurang ambil tempahan. Godam godam henpon, terjumpa pulak hasil kerja ni. Belek tarikh dah dua tahun lepas. Baru terhegeh nak hapdet kat blog. Hehehe

Guestbook reben kuning memukau, hijau mendamaikan.

Simple je kan? Masa tu Ema cas RM60, itupun ada orang sanggup bayar tau. Siap jadi repeat kastemerr sebab nya beberapa bulan lepas tu, boleh pulak tempah buku untuk adik kawen pulak. Rege tu belum termasuk cas peghantaran. Kalau uols nak jimat, terai la buat sendiri guestbook ni. Lagipun puas hati kan sebab kraf tangan sendiri.

Guestbook reben kuning memukau, hijau mendamaikan.

Guest ni Ema buat dari A sampai Z, termasuklahh part binding tu. Yang lubang tu tebuk aje dan letak roll dawai tu sendiri. Kertas muka surat tebal sebab guna kertas jenis manilakad. Alaaa korangg, senang je la. Semua orang boleh buat punya. Cuma kena berlatih lembutkan jari.

Guestbook reben kuning memukau, hijau mendamaikan.

Perhatikan aje close up buku ni. Maaplaa takde step by step, sebab bila sedar dah siap buat pulak. KIh kih. Layan aje la gambar ni mesti dapat bagi idea kat uols nak buku camne nanti. Gud luckk bebeh.

Guestbook reben kuning memukau, hijau mendamaikan.

Guestbook reben kuning memukau, hijau mendamaikan.

Guestbook reben kuning memukau, hijau mendamaikan.

5 comments:

  1. Cantik... Warna boleh diubah-ubah memgikut kehendak masing2 kan... Nak ikut tema pengantin ker... Nak warna pastel ker...

    ReplyDelete
  2. sweet combination! kalau pemakaian pun green emerald dgn mustard, peghhh lawa kann

    ReplyDelete
  3. gabungan warna yang menarik..membuatkan ianya nampak mewah..:)

    ReplyDelete
  4. bila dah siap, sangat cantik, dan nampak ekslusif. bertuahnya bila tangan penuh seni ni

    ReplyDelete

Powered by Blogger.