Header Ads

Pening kepala fikir macammana cara video ini dibuat.

Pening kepala fikir macammana cara video ini dibuat _ kawthari3

Wei tolongg la cek IG ni. Serius uols akan jatuh hati tengok video stop-motion yang awek ni buat. First time tengok, kami dah terpikat. Yela kan, setiap lukisan tu dia kena lukis satu persatu. Bila jadi video fulamakk memang best la. 

Apepun idea yang dia cuba sampaikan memang menarik. Contohnya,video stop-motion shrek jumpa dentist untuk putihkan gigi. Lepas tu shrek bertukar jadi pakwe ensem. Hehehe comel la video tu. Itu belum lagi, video stop-motion wanita kena mekap. Entah la, nak cerita pepanjang uols memang tak dapat bayangkan punya laa. Melainkan uols tengok sendiri video ni kat ig atau youtube.


Klik banner bawah ni, boleh direct ke IG Kawthari3


Stop Motion tu apa? 

Actually ini salah satu teknik memanipulasikan objek supaya nampak macam bergerak sendiri. Setiap pergerakan objek sebenarnya di ambil gambar.  Sampai lahh tercipta nya pergerakan serangkai (atau mengikut urutan pergerakan) bila digabungkan semua gambar dalam bentuk video.

Selalunya, objek yang diguna nak buat video stop motion, seperti tanah liat, lukisan atas kertas, guntingan bentuk objek dan memacam lagi lahh. Kalau uols kreatip, boleh jugakk masukkan objek lain macam tali ke, berus mekap ke.. macam IG Kawthari buat tuhh. Hehehe

Pening kepala fikir macammana cara video ini dibuat _ kawthari3

who is _ kawthari3

Pening kepala fikir macammana cara video ini dibuat _ kawthari3

8 comments:

  1. done layan IG tu..best giler..macamana la otak dia boleh terfikir se"kreatif " tu

    ReplyDelete
  2. Siyiess kreatif super duper! ^^ teringin nak memiliki otak sebegitu kahkahkah ^^ vitamin apalah yg dia telan hmm... ?! T^T

    ReplyDelete
  3. Huhuhu... Cam ner lah dia buat agak nyer... Khusyuk tgk video dia...

    ReplyDelete
  4. Dah tengok dan follow IG kawthari3.. Memang terpegun tengok video tuh.. LeYa pun dah lupa cara buat stop motion ni.. Dah lama tak praktikkan..hehe.

    ReplyDelete
  5. wei best giler tengok video dia, leka terus

    ReplyDelete
  6. Pening kepala fikir macammana cara video ini dibuat.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.