Header Ads

Oh jerawat super degil, bila kalian nak berhenti naik?

z wdec WD _ nad adleesya beauty _ ainaa serum _ cikgu june _  women desiree _ krim awet muda 39

Inilah masalah majority kulit wanita asia dari alam remaja hingga ke awal 30-an. Kalau naik satu sahaja dimuka mungkin tak merisaukan, tapi itu jarang sekali terjadi. Yang selalunya, kalau dah mula naik, mereka akan bawa kuncu-kuncunya sekali.

Aduan yang selalu diterima. Dulu kulit cantik, tapi sekarang jerawat naik dengan banyak secara tiba-tiba. Kadang2 jerawat naik di sesetengah kawasan sahaja dan susah nak surut. Ada yang lalui? Kalau nak tahu ianya berkait rapat dgn ketidakstabilan hormon, toksin berkeladak, pembaharuan sel-sel dah kurang efisien dan darah kotor terperangkap didalam badan. Selagi tak dirawat, selagi tu dia akan keluar dan keluar lagi segala bentuk cela pada kulit muka kita.

Apabila berlaku perubahan hormon seperti akhir baligh remaja, mengandung, datang haid ataupun menopaus, jerawat akan timbul disebabkan hormon dalam badan, iaitu hormon androgen (testosterone). Androgens dapat merangsangkan kelenjar sebum untuk menghasilkan lebih banyak sebum. Sebum yang terlalu aktif akan mengakibatkan liang folikal tersumbat, itulah punca terjadinya jerawat. Nampak tak puncanya?

Inilah tugas dan kerja WD. Merawat masalah kulit melalui dalaman. Sebab tu sapuannya dinadi, dari nadi turun ke hati. Eh tak! Dari nadi terus ke pembuluh darah dan mengenalpasti masalah yang perlu dirawat, membuang keluar apa yang terperangkap didalam.

✔️ Pueraria Mirifica? Bantu utk rawat jerawat dari dalam.
✔️ Tree peony? Bantu buang toksin yang berkeladak dan merupakan salah satu penyebab jerawat.
✔️ Ekstrak Akar Scutellaria Baicalensis? Menyerap sinaran UV serta melindungi kulit dari radikal bebas untuk mengurangkan risiko tumbuhnya jerawat.

📌 Ini 3 bahan bergabung mencegah dan merawat jerawat dari dalam.

Kesannya, tengok sahaja testimoni diatas. Dari fasa kulit muka menggerutu hingga flawless, dari tona kulit gelap ke cerah satu badan. Muka pun jadi licin bersih tanpa jerawat sebab toksin dah keluar melalui perpeluhan dan perkumuhan.

Klik direct whatsapp : wasap.my/60136483362
Lebih banyak testimoni > IG : SejukSedap <

4 comments:

Powered by Blogger.