Header Ads

Jahit lukisan comel guna benang kait dan jarum tembak.

Jahit lukisan comel guna benang kait dan jarum tembak _ maryandjean _ mary and jean

Mary and Jean bukan takat menjahit lukisan guna benang kait je, tapi juga menjual kit cara menjahit lukisan seperti diorang. Harga bergantung kat reka bentuk dan saiz bingkai yang uols nak. 

Nama teknik jahitan yang diorang buat ni ialah Rug Hooking. Kami pun tak tahu explain sangat pasal ni. Apepun uols bertuah sebab ada manual dalam bentuk PDF.  Dalam kit ni ada tunjukkan cara buat step-by-step. Kalau uols nak simpan sesiap notes ni pun boleh. Nahh klik link bawah ni :


Agak-agak nak meniaga kraftangan macam ni, uols perlukan jarum tembak (boleh refer ig bawah ni nak tengok bentuk jarum tu macammana), akrilik atau benang bulu, kain biksu dan bingkai untuk meregangkan kain. Klik link bawah ni tengok lagi banyak gambar dan info:



Boleh refer > soalan & jawapan disini < kalau berminat nak tahu lebih lanjut.

Jahit lukisan comel guna benang kait dan jarum tembak _ maryandjean _ mary and jean

art review _ by lubuk seni dan kraf _ craftiviti _ Andie and Myra and Jean _ 02 _ avocado KIT INSTRUCTIONS

Jahit lukisan comel guna benang kait dan jarum tembak _ maryandjean _ mary and jean

Jahit lukisan comel guna benang kait dan jarum tembak _ maryandjean _ mary and jean

Jahit lukisan comel guna benang kait dan jarum tembak _ maryandjean _ mary and jean

Jahit lukisan comel guna benang kait dan jarum tembak _ maryandjean _ mary and jean


art review _ by lubuk seni dan kraf _ craftiviti _ Andie and Myra and Jean _ 02 _ monstera KIT INSTRUCTIONS

9 comments:

  1. Wahh! kreatif gegila! ^^ boleh buat bisness ni bila dah terer! hahah ^^

    ReplyDelete
  2. bestnya lah tangan halus ni. macam2 pandai. kalau sy pandai. ahhh xdpt bayangkan. dulu mula2 join je giveaway kat blog ni. sekali banyak gile tips and benda2 comel ni yang berkaitan seni. terus jatuh cinta and letak dalam bloglist. sukaaa sangat

    ReplyDelete
  3. Comelnya kait dia, saya beli benang kait tapi peram tak reti buat :(

    ReplyDelete
  4. Eeeeuuuuuu.... Kenapa kreatif sangat nih... Sukanya tengok

    ReplyDelete
  5. happy sangat bila jumpa banda comel camni

    ReplyDelete
  6. Jahit lukisan comel guna benang kait dan jarum tembak.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.