Header Ads

Guestbook ni terlampau cantik, uols rasa nak peluk cium

Guestbook ni terlampau cantik, uols rasa nak peluk cium

Dapat permintaan khas dari member lama, dia minta tolong buatkan untuknya Buku Tetamu ala-ala gaya pengantin. Ditambah pulak dengan otak Ema yang dah pikir memacam idea ni. Maka, ini lah hasil kejadian buku ni.

Bukan makin riang hati member tu masa bagi buku. Dia kata lawa bebeno, sayang pulak nak ceconteng dalam tu. Isk, paksa gak conteng, kalau tak rugi je, dah buat tapi dibiarkan kosong. Kan?

Guestbook ni terlampau cantik, uols rasa nak peluk cium

Bawah ni Ema cuma share cara buat Guest Book Adorable Lace ni melalui gambar. Uols pempaham sendiri lahh ye. Hehehe. Lagipun, masa buat buku ni, main agak je. Takde ukuran tertentu. Ada kertas, ada gunting. Tangan ni laju je memotong. Hik hik. 

Guestbook ni terlampau cantik, uols rasa nak peluk cium

Ema ni takde la kreatipp mana, cuma, bila dah terbayang sesuatu, masa pulak mengizinkan, insyaAllah hasilnya memuaskan hati semua orang. Hehehee. Okke la uols, tak rajin pulak nak bebel panjang lebar, ahjom la kita cuci mata tengok gambar step by step bawah ni.

Guestbook ni terlampau cantik, uols rasa nak peluk cium

Kenkonon kaler emas melambangkan kemewahan. Masa ni bergelut nak letak kaler silver atau gold? Sampai fenin jap. Pikir punya pikir, pilih gold je la sebab lebih sedondon.

Guestbook ni terlampau cantik, uols rasa nak peluk cium

Guestbook ni terlampau cantik, uols rasa nak peluk cium

Guestbook ni terlampau cantik, uols rasa nak peluk cium

Guestbook ni terlampau cantik, uols rasa nak peluk cium

Setiap helaian guna kertas A4 putih berketebalan 210 gsm. Tebal kan? Jumlah helaian ada 40 aje. Lepas tu ada corak corak tu semua. Tetamu akan tulis kat saki baki ruang cinonet tu. Dah la 40 helai halaman je, lepas tu ada lagi corak. 

Apehal derrr sikit sangat ruang nak tulis? Cehh.

Guestbook yang akan buatkan uols rasa nak peluk cium

Pendapat Ema, guestbook perlukan sikit je helaian, barulah buku tu penuh berseri. Takde la kosong. Uols rasa diorang sempat ke nak tulis pepanjang merepek entah apa apa? 

Paling tidak pun, cuma wish "Selamat Pengantin Baru" daripada dot dot dot. Kengkawan yang lain tu sibuk makan dan menjeling raja sehari. Jeles lettew. Hehehee. Diorang terserempak pulakk kawan lama, sambung gosip 10 tahun lepas punya tak pernah habis. Kih kih. 

Tersadai la guestbook tu. Dah la tebal, banyak yang kosong. Sayu je hati memandangnya, hahahaa. Sebab tu lahh helaian guestbook kena sikit je.

Guestbook ni terlampau cantik, uols rasa nak peluk cium

Guestbook yang Ema buat siap ada kotak buku. Tapi, kotak ni limited edition. Nasib la siapa sempat dapat. Banyak lagi pilihan guestbook, uols boleh pilih >kat sini< ikut selera koranggs.

Ohye, kalau ada photobooth, nampak gaya guestbook uols kompom meriah. Sebab tu, kalau nak guestbook, pastikan uols sediakan juga ruang untuk photobooth.

VETO SELFY ada sediakan pakej photobooth murah, siap ada guest book tau.


Guestbook ni terlampau cantik, uols rasa nak peluk cium

Nakk tanya sikit. Uols selalu tulis apa je dalam guestbook?  Share kat ruang komen ya.

11 comments:

  1. awwww so cute. it would be awesome if it's in a pastel color

    ReplyDelete
  2. cantiknya... akk suka tengok hasil kreatif org...like like...

    jemput..

    https://www.youtube.com/watch?v=b6j1UgfBfOs

    ReplyDelete
  3. Cantik la..kreatif awak ni..:-D

    ReplyDelete
  4. Kenapa lah saya tak se'kreatif ini T^T

    ReplyDelete
  5. omgee, lawa sangat la guestbook ni, sangat kreatip

    ReplyDelete
  6. Pandainya buat..tangan seni betul ni. Amazing!

    ReplyDelete
  7. lawa sangat aih, kalau camni ambik tempahan berapa harga? teringin nak order, tapi majlis lambat lagi

    ReplyDelete

Powered by Blogger.