Header Ads

Kitar semula kayu rumah lama jadikan rak pasu bunga.

kitar-semula-kayu-jadi-rak

Lama tak buat keras-tangan ni. Ni cerita minggu lepas masa balik ke kampung. Mama Ema suka sangat bunga. Agaknya kalau bilang satu persatu jumlah pasu kat rumah tu beratus bijikk jugak la. Kebetulan time Ema balik kampung tu, mama planning nak ubah landskap. 

Pikir punya pikir, dapat idea nak buat rak pasu gunakan kayu rumah lama. Hah apa lagi, berkarate la kami anak-beranak yang pompuan ni. Hik hik. Bila dah cat semua, lawa pulak rak tu jadi nya. Jom kita gambar bawah ni. Lain kali, Ema share lagi pasal kraftangan yang Ema buat ya.

kitar-semula-kayu-jadi-rak

kitar-semula-kayu-jadi-rak

kitar-semula-kayu-jadi-rak

kitar-semula-kayu-jadi-rak

lubuk_seni


4 comments:

  1. Yang penting colour cat kena menyerlah hahah! ^^ nice sharing!! :3

    ReplyDelete
  2. kalau dah kreatif apa pn jadi

    ReplyDelete
  3. macam ni pun dah lawa, kalau letak bunga bertambah lawa

    ReplyDelete
  4. nampak cantik hasilnya, thanks sebab bagi ilham

    ReplyDelete

Powered by Blogger.