Saturday, November 25

Ehh itik ke burung? Sebenarnya ini gubahan gula-gula.

lubuk seni

Kiut je tau gubahan berbentuk gula-gula ni. Ini kali ke-3 Ema buat hantaran bentuk itik menggunakan gula-gula sebagai bahan/peralatan utama. 

Apa jenis gegula pun sesuai sebenarnya untuk digubah cara ini. Just make sure, gula tadi berbungkus penuh, bukan jenis gula dalam plastik bersimpul. Bukan apa, hal ini sebanya untuk mengelakkan semut datang hurung je. Hehehee.

Ohya, Ema ada tunjukka step-by-step cara nak buat gubahan ni. Uols boleh klik link dibawah ni ya. Selamat mencuba, kalau ada yang tak clear, tinggalkkan je komen di bawah.


lubuk seni
Tu dia gubahan itik yang Ema pernah buat dulu. Comel kan?

Artikel Terkait


EmoticonEmoticon