Monday, May 8

14 Benda baru kepunyaan uols selepas recycle jeans.


Uolllsss takkan tak kenal jeans tu apa kan. Kalau kat rumah banyak jeans ketat sendat mampat yang tak boleh pakai tu, eloklah kalau kita recycle dia jadi benda lain yang lagi berguna kan. 

Jean pada asalnya ialah seluar panjang yang diperbuat daripada denim yang tebal dan tahan lasak. Sebahagian jean biru Amerika Syarikat terawal dibuat oleh Jacob Davis, Calvin Rogers, dan Levi Strauss pada 1873. Bermula pada 1950-an, jean, mulanya direka untuk pekerja, tetapi akhirnya menjadi popular di kalangan remaja. Jenama bersejarah termasuklah Levi's, Lee, dan Wrangler. Tapi sekarang jeans dah pun dipelbagaikan menjadi jaket, baju, dress, beg dll. So Vv nak tunjuk antara item yang boleh dihasilkan dari jeans terpakai jeng jeng jenggg ...

1. Pensil Box



2. Hiasan Tangan


3. Tempat letak perkakas meja makan

  

4. Sarung Botol Kaca / Bekas Minuman Panas


5. Bakul


6. Beg




7. Anak Patung

 



8. Cadar / Karpet Hiasan


9. Bow Tie


10. Buku Nota


11. Tempat duduk


12. Sarung Perkakas Besi/Kayu


13. Selipar


14. Hiasan Dinding


Artikel Terkait


EmoticonEmoticon