Header Ads

EGG CREAM MUFFIN lulus Atkins !


Untuk muffin:
3 biji telur
30g cream cheese
20g butter
Esen vanilla

Whisk semua , tuang stengah dalam paper cup & bakar sekejap bagi firm je

Untuk cream:
50g butter
50g cream cheese
Esen vanila
Setitik pewarna (ikut suka caler apa)

Cairkan, then whisk sampai sebati, simpan dalam fridge bagi agak beku.
Bila dah agak beku, sudukan kecik-kecik letak atas muffin, then tuang bancuhan muffin selebihnya sampai cover cream tu. Bakar lagi sampai masak. Dah siap.

= gambar sebenar (bawah) mengikut resepi diatas =


Sumber : Buku Resepi Cik Bunga April
Resepi oleh : Hannick Queen

* KEMBALI KE KOLEKSI RESEPI
klik gambar dibawah
http://www.lubukseni.com/2016/06/resepi-diet-atkins.html

7 comments:

  1. ni kalau free2 boleh la buat.

    ReplyDelete
  2. inilah sebenarnya RAHSIA KEJAYAAN diet atkins, korangg patut cuba resepi ni, memang terbaik! dan boleh kurus cepat sebab kurang karbohidrat

    ReplyDelete
  3. menarik juga kan makanan atkin ni. cara buat pun takde la susah mana pun, asalkan rajin, semua pasti boleh ke arah kehidupan yang lebih sihat

    ReplyDelete
  4. bagus la resepi ni, patut cuba tau

    ReplyDelete
  5. bagus la resepi ni, patut cuba tau

    ReplyDelete
  6. bila ada resepi macam ni, barulah comfirm lulus diet

    ReplyDelete

Powered by Blogger.