Friday, June 10

Ukiran tembikai mengerikan, fikir 2 3 kali nak makan.

[15 gambar]
First time tengok ukiran buah dia ni terus menganga je !
Terdetik gak dalam hati ,
apalah scary sangat KURA-KURA tu ?? Berdarah-darah .
Rupanya tu datang dari buah tembikai !
Ambik kau ! Hahahaa

Pengukir buah tu adalah Valeriano Fatica.
Dia lahir 20/11/1988 di Oratino .

Sebenarnya dia cecita nak jadi kartunis manga.
Lepas dia sambung sekolah seni , terjebak pulak kat bidang ukir pahtu terus fall in love lah !

Tahun 2011 , dia kerja  kat family restoran "La Roccia" .
Sambil tolong keluarga , dia carving tembikai .

Lepas satu setengah tahun , dia buka channel youtube.
Mula berkongsi minat dgn para followers .
Hah camtu lah ceritanya ....

Lain info kau google sendiri .
Tapi kalau info dalam bahasa melayu ,
setakat ni Ema je yg keluarkan entry pasal dia .
Hehehee


kau boleh direct ke instagram dia [tekan sini]
ataupun usha website dia yang gempak [tekan sini]
nak layan video youtube dia pun boleh [tekan sini]


Boleh dikatakan pemilik akaun youtube yg femes . Kebanyakkan video dia carving buah telah ditonton berpuluh ribu kali ! Perghhh ! Ada juga video dia yang mencecah dua juta views ! Wow pretty awesome dan sangat memberansangkan . 

Ohya ! Selain tembikai , dia boleh ukir buah lain , sayur , cheese , tanah liat dan batu . Cakap banyak tak guna , Vv lagi suka kau tengok hasil seni mamat ni dan kau nilailah sendiri . Zasss !













Artikel Terkait