Saturday, June 25

Besar gebu donut mak dara kita! Excited weyh.



Amboi tudia makan panas-panas camni memang sedap ! Hahahaaa ... Sebenarnya ni lama dah buat , sebelum puasa lagi . Sekarang kena fikir dua tiga kali nak makan atau tak sebab dah start slow-slow buat diet Atkins ni . Puhhhh ....

Ema ni sebenarnya suka masak dan suka makan . Tang kuih dengan kek je macam kantoi sikit sebab banyak tak reti buat . Tapi disebabkan donut gebu ni , Ema try and error je la . Kot ngembang cam Ema ada harapan dia gebu lah sebab ni first time buat besar gajah camni . Hahahaa !

Mula-mula tu macam biasa lah , dok uli tepung , air panas dengan susu . Pehtu letak la bahan lain seperti marjerin , gula dan lain-lain jika perlu .

Dalam 15 minit tu dah ngembang comeyy . Terus buat donut sebiji teruihhh .

Goreng dengan api sederhana . Dek kerana donut gemok tadi , kena la slow n steady je apinya , takut dalamnya kurang masak .

Agak-agak dah kuning keemasan tu , sila angkat la ye ! Kang rentung pulak si gemok ni .

Tabur dan gula , sedia di hidang . Yumm yumm !

Boleh tahan empuk , tapi seempuk mama buat donut . Takpe la lain kali cuba lagi , tu pun lepas Ema dah kurus cemerlang dengan Diet Atkins . Hihiii .. Ok bye ! Tq sudi membaca .

Artikel Terkait

1 Luahan Hati so far

sedap tu...
mesti yang membuatnya pun gebu juga...
hehehe...
Gurau pagi..
https://belogs.blogspot.my/


EmoticonEmoticon