Header Ads

CHICKEN CHOP SOS LADA HITAM lulus Atkins !

Homemade chicken chop with black pepper sauce. Sume halal atkins.
Ayam grill
Ayam diperap dengan lada hitam dan lada sulah ,garam sikit , paprika , olive oil (jika tak ada olive oil , boleh guna minyak masak biasa)
Peram 2 jam atau sehari . Then grill dlm magic pan (atau apa jer peralatan yang ada...)


Resipi sos
Tumis bawang putih sikit sampai perang
Masukkan mayonis (boleh juga guna kewpie)
Air sikit ikut nak pekat mana
Bawang besar sikit potong dadu
Jangan lupa lada hitam hihi
Last sekali masuk sekeping cheese
Garam secukup rasa.
Then terus siram atas ayam grill tu.

= gambar sebenar (bawah) mengikut resepi diatas =



Sumber : Buku Resepi Cik Bunga April
Resepi oleh : Hudha Tarsuni
***** TEKAN GAMBAR DIBAWAH
untuk kembali ke KOLEKSI RESEPI
.

6 comments:

  1. suka makan ni. sedap. hhhaa panas2

    ReplyDelete
  2. inilah sebenarnya RAHSIA KEJAYAAN diet atkins, korangg patut cuba resepi ni, memang terbaik! dan boleh kurus cepat sebab kurang karbohidrat

    ReplyDelete
  3. menarik juga kan makanan atkin ni. cara buat pun takde la susah mana pun, asalkan rajin, semua pasti boleh ke arah kehidupan yang lebih sihat

    ReplyDelete
  4. bila ada resepi macam ni, barulah comfirm lulus diet

    ReplyDelete

Powered by Blogger.