Header Ads

CHEESECAKE lulus Atkins !

3 biji telur (asingkn putih n kuning)
Secubit@ 1 sudu kecik cream of tartar
80g cream cheese
Stevia


Pukul 3 biji putih telur dengan cream of tar tar sampai jadi meringue @bertanduk (tak jatuh bila mangkuk di terbalikkan)

Pukul 3 biji kuning telur dengan cream cheese sampai gebu

Then, campur kedua-dua adunan dengan senduk (tak perlu putar, just kaup-kaup saja)

Bakar or kukus. Bake dalam 20@30 minit, suhu160 c. Boleh guna api atas kalau nak garing di permukaan. Kukus dalam 20 minit. Boleh makan panas or sejuk.

= gambar sebenar (bawah) mengikut resepi diatas =

Sumber : Buku Resepi Cik Bunga April
Resepi oleh : Rarra Sakura

* KEMBALI KE KOLEKSI RESEPI
klik gambar dibawah
http://www.lubukseni.com/2016/06/resepi-diet-atkins.html

4 comments:

  1. haritu beli cheese cake dekat kedai kek. sedap. maybe lepasni buat sendiri lagi baik. jimat duit

    ReplyDelete
  2. sedap nya cheesecake ni, rupanya boleh buat sendiri dan boleh kurus juga

    ReplyDelete
  3. menarik juga kan makanan atkin ni. cara buat pun takde la susah mana pun, asalkan rajin, semua pasti boleh ke arah kehidupan yang lebih sihat

    ReplyDelete
  4. bila ada resepi macam ni, barulah comfirm lulus diet

    ReplyDelete

Powered by Blogger.