Header Ads

5 Cara jadikan sarung phone tambah menarik


Kita spend masa too much on phone . Kadang tu sampai sepanjang hari . Dalam erti kata lain , phone ni dah macam kawan baik wajib ada , kita tak boleh hidup tanpanya .

So , disebabkan bajet nak "kawan" kita sentiasa kelihatan menarik , kebanyakkan kita suka beli hiasan yang macam cool je untuk phone kita tu . Senang cerita , phone case yang ohsem buat kita rasa gempak gitu . 

Dari beli baru , apa kata kita ber-d-i-y ??
Bawah ni , Ema dah kumpulkan 5 cara mudah nak hias sarung phone.. jom kita zasss ~

1.) Manik merelip-relip

Bahan-bahan: phone case (jenis keras) , aneka manik . Pastikan ada juga manik kecil untuk memenuhi ruang kosong yang tak dapat diisi oleh manik besar .

2.) Corak tribal/ tulisan purba

3.) Kertas/serbuk berwarna emas 


Bahan-bahan: clear phone case , gold leaf , gilding cream, dua berus cat , cat akrilik, mod podge


4.) Dipenuhi dengan mutiara dari laut dalam

5.) Tampal dan potong sahaja !



3 comments:

  1. alahai suka nya, comel je tengok bila dah siap.

    ReplyDelete
  2. I just want to let you know that I just check out your site and I find it very interesting and informative.. IMEI tracker

    ReplyDelete
  3. provides the best services to customer related to protect the mobile from theft through Track Imei Tracker in USA, How to Track with imei number in USA, imei tracker online, imei tracker in USA, Imei Tracking in USA, Track IMEI Number in USA.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.