Thursday, June 23

5 Cara jadikan sarung phone tambah menarik


Kita spend masa too much on phone . Kadang tu sampai sepanjang hari . Dalam erti kata lain , phone ni dah macam kawan baik wajib ada , kita tak boleh hidup tanpanya .

So , disebabkan bajet nak "kawan" kita sentiasa kelihatan menarik , kebanyakkan kita suka beli hiasan yang macam cool je untuk phone kita tu . Senang cerita , phone case yang ohsem buat kita rasa gempak gitu . 

Dari beli baru , apa kata kita ber-d-i-y ??
Bawah ni , Ema dah kumpulkan 5 cara mudah nak hias sarung phone.. jom kita zasss ~

1.) Manik merelip-relip

Bahan-bahan: phone case (jenis keras) , aneka manik . Pastikan ada juga manik kecil untuk memenuhi ruang kosong yang tak dapat diisi oleh manik besar .

2.) Corak tribal/ tulisan purba

3.) Kertas/serbuk berwarna emas 


Bahan-bahan: clear phone case , gold leaf , gilding cream, dua berus cat , cat akrilik, mod podge


4.) Dipenuhi dengan mutiara dari laut dalam

5.) Tampal dan potong sahaja !



Artikel Terkait


EmoticonEmoticon