Header Ads

Mewah & esklusif sangadd guestbook Adorable Lace.


[20 gambar] Seriously Ema amat berpuas hati bila customer tersangat teruja masa kami deliver buku ni . Sebelum Ema tulis entry ni , Ema ada post entry berkaitan draf pasang lace kat guestbook . <<< tekan sini untuk baca selanjutnya .



Kalau anda masih ingat gambar diatas ni , camtu lah rupanya draf . Memang krikk krikk habis sebab time tu takde idea . 


Lepas makan , berdesup-desup idea dapat tu yang Ema cabut semua bunga dan buang manik yg macam keronsang tu . Ema gantikan dengan bunga daripada kain net lembut . Lupa nak ambil gambar step by step cara buat bunga ni .



Pastu lipat-lipat reben sampai jadi bunga mawar . Letakkan sikit je gam tembak supaya tak comot , lepas tu jahit bunga mawar reben tadi kasi lekat dekat cover buku tu .


Untuk bahagian daun , Ema jahit satu persatu manik pada permukaan daun plastik tu . 


Gam tembak hanya digunakan jika perlu bagi mengelakkan hasil yang kurang kemas .


50 helai kertas A4 setebal 160gsm setiap satu digunakan untuk helaian guestbook ini . Setiap kertas dijahit satu persatu sebelum Ema meratakan gam tembak pada permukaan yang dijahit. 


Kertas tadi dihimpit dgn benda berat dan dibiarkan setengah jam (supaya gam betul-betul kering). Setelah setengah jam , sapu nipis gam tembak sekali lagi ditempat yg sama dan biarkan 15 minit . 


Wahhh camni lah rupa helaian bila gam dah betul-betul kering . 


Setiap helaian juga dicetak dengan rekaan border nama pengantin  . Wahhh ohsem !


Akhirnya .... siap juga satu guestbook a.k.a buku tetamu ini . Sekarang ni tinggal nak buat kotak buku dan uncang buku . 

Setelah beberapa puluh minit berlalu ....





Untuk buat kotak guestbook , Ema gunakan papan board hitam yang tebal . Buat ukuran dan mulakan lukis pelan kotak tersebut . Ema juga print dua keping gambar border nama pengantin . Satu untuk letakkan pada bahagian dalam buku, satu lagi letak kat kotak .

 




Itu sahaja setakat ni .....
Terima kasih kerana membaca Adorable Lace yg dah siap . 
Happy nyaaaa rasa hati ni ! Customer lagi happy !
.
.
.
Klik dibawah untuk memilih combo Value Package:
   

No comments

Powered by Blogger.