Header Ads

Mewah & esklusif sangadd guestbook Adorable Lace.

Mewah & esklusif sangadd guestbook Adorable Lace.

Seriously Ema amat berpuas hati bila customer tersangat teruja masa kami deliver buku ni . Sebelum Ema tulis entry ni , Ema pernah post entry berkaitan draf pasang lace kat guestbook. Projek ini dah lama berlalu, tapi bila tengok balik hasilnya, mesti tersenyum sendiri. Bawah ni rupa draf asal, sebelum bertukar "cinderella".


Mewah & esklusif sangadd guestbook Adorable Lace.

Kalau anda masih ingat gambar diatas ni , camtu lah rupanya draf . Memang krikk krikk habis sebab time tu takde idea . 

Mewah & esklusif sangadd guestbook Adorable Lace.

Lepas makan , berdesup-desup idea dapat tu yang Ema cabut semua bunga dan buang manik yg macam keronsang tu . Ema gantikan dengan bunga daripada kain net lembut . Lupa nak ambil gambar step by step cara buat bunga ni .


Mewah & esklusif sangadd guestbook Adorable Lace.

Pastu lipat-lipat reben sampai jadi bunga mawar . Letakkan sikit je gam tembak supaya tak comot , lepas tu jahit bunga mawar reben tadi kasi lekat dekat cover buku tu .

Mewah & esklusif sangadd guestbook Adorable Lace.

Untuk bahagian daun , Ema jahit satu persatu manik pada permukaan daun plastik tu . 

Mewah & esklusif sangadd guestbook Adorable Lace.

Gam tembak hanya digunakan jika perlu bagi mengelakkan hasil yang kurang kemas .

Mewah & esklusif sangadd guestbook Adorable Lace.

50 helai kertas A4 setebal 160gsm setiap satu digunakan untuk helaian guestbook ini . Setiap kertas dijahit satu persatu sebelum Ema meratakan gam tembak pada permukaan yang dijahit. 

Mewah & esklusif sangadd guestbook Adorable Lace.

Kertas tadi dihimpit dgn benda berat dan dibiarkan setengah jam (supaya gam betul-betul kering). Setelah setengah jam , sapu nipis gam tembak sekali lagi ditempat yg sama dan biarkan 15 minit . 

Mewah & esklusif sangadd guestbook Adorable Lace.

Wahhh camni lah rupa helaian bila gam dah betul-betul kering . 

Mewah & esklusif sangadd guestbook Adorable Lace.

Setiap helaian juga dicetak dengan rekaan border nama pengantin  . Wahhh ohsem !

Mewah & esklusif sangadd guestbook Adorable Lace.

Akhirnya .... siap juga satu guestbook a.k.a buku tetamu ini . Sekarang ni tinggal nak buat kotak buku dan uncang buku . 

Setelah beberapa puluh minit berlalu ....

Mewah & esklusif sangadd guestbook Adorable Lace.

lubuk seni _ Mewah & esklusif sangadd guestbook Adorable Lace.

lubuk seni _ Mewah & esklusif sangadd guestbook Adorable Lace.

lubuk seni _ Mewah & esklusif sangadd guestbook Adorable Lace.

Untuk buat kotak guestbook , Ema gunakan papan board hitam yang tebal . Buat ukuran dan mulakan lukis pelan kotak tersebut . Ema juga print dua keping gambar border nama pengantin . Satu untuk letakkan pada bahagian dalam buku, satu lagi letak kat kotak .

 lubuk seni _ Mewah & esklusif sangadd guestbook Adorable Lace.

lubuk seni _ Mewah & esklusif sangadd guestbook Adorable Lace.

lubuk seni _ Mewah & esklusif sangadd guestbook Adorable Lace.

lubuk seni _ Mewah & esklusif sangadd guestbook Adorable Lace.

Itu sahaja setakat ni . Terima kasih kerana membaca Adorable Lace yg dah siap . Happy nyaaaa rasa hati ni ! Customer lagi happy !
.
.
.
Klik dibawah untuk memilih combo Value Package:
   

4 comments:

  1. nampak mewah sangat. dengan kaler putih suci tu, isk isk berapa la agaknya harga tempahan buku ni. Ema kreatipp gilerr!

    ReplyDelete
  2. lawanya alahaiii. nampak simple je tapii kombinasi warna nampak the boomm

    ReplyDelete
  3. Cantiknya... Nampak sangat eksklusif, sesuai untuk majlis mewah...

    ReplyDelete
  4. cantiknya dan tampak mewah sungguh...

    ReplyDelete

Powered by Blogger.