Header Ads

Segalanya pinggan, sebab tu digelar awek gila pinggan.



Jacqueline Poirier berasal dari Ritz-Carlton, Toronto. Dia ni pelukis berbakat plus serba boleh tau.

Dikenali sebagai The Crazy Plate Lady  disebabkan oleh.... jeng, jeng, jeng. Dia sebenarnya mengaku sangat gilakan seni pinggan. Sampaikan kat studio dia semua penuh dengan beratus pinggan. Whatss?

Actually memacam benda yang dia lukis, tapi untuk entry yang ni, Lisa cuma nak cerita pasal one of her project which is "Vacation".

Pojekk ni melibatkan juxtaposition (the fact of two things being seen or placed close together with contrasting effect) antara alam nyata (real) dan destinasi yang diimpikan (lukisan). Errr sorry la kalau berbelit sikit. So lukisan yang dibuat atas pinggan ni melibatkan lanskap, pemandangan and lain lain.

Untuk karya dan lukisan dia yang selain dari project Vacation ni,  uols boleh usha instagram dia kat sini ye @thecrazyplatelady



Okke la, zass jom kita layan pojekk ohsem dia ni.














 











10 comments:

  1. alahai..berseninya tangan dia..jeles tgk..

    ReplyDelete
  2. Kreatif !! Cantiknya hasil tangan orang seni

    ReplyDelete
  3. kenapa la kreatif sgt pelukis tu...:)cantik!

    ReplyDelete
  4. Cantik sangat... Kat CM@Pasar Seni dulu ada jugak orang lukis atas pinggan nih, tapi tak ler secantik nie... Tak tau ler ada lagi ker tak sekarang nih, berkurun dah tak ke sana.. .

    ReplyDelete
  5. ya ampun, berwarna warni.kalau dah hias camni, nak makan guna pinggan ni terasa sayang

    ReplyDelete
  6. kalau dah hias camni, memang terasa sayang nak guna pinggan ni

    ReplyDelete
  7. saya bukan awek gila pinggan haha saya gila makanan atas pinggan ja :P hehe >_<

    ReplyDelete

Powered by Blogger.