Header Ads

Warghh, bestnya dapat tolong member buat lipbalm !

 

[5 gambar] Baru-baru ni ada berjumpa seorang member . Ema panggil dia dengan nama Moya . 

Kami berkongsi hobi sebab dia pun minat benda homemade . Dia pun baru belajar buat lipbalm tau . Kami borak siap bertukar resipi lagi , (resipi?? ada sikit bunyi macam chef kan ! HAHAHAA) Resipi atau orang panggil formula , lebih kurang macam tu la . Sebab tak semestinya guna benda yang sama .

 Borak punya borak , kami terrrrr-bincang untuk mengembangkan hobi kami . Tiba-tiba jadi conversation yang serius pula . Ye nak cuba marketkan lipbalm homemade kami ni . Ye la sambil-sambil kerja tu , suka juga meniaga tepi-tepi ni . Lebih-lebih lagi dah jadi suri rumah tangga ni kan . Kihkihkihhh ....

- - - - - - - -  - - - - - -  - - -  
Setelah beberapa ketika ....... Jeng , jeng . jeng 
- - - - - - - -  - - - - - -  - - -
Akhirnya ... daripada lipbalm satu perasa (iaitu original) sekarang dah jadi tiga (3) rasa . Lip balm kali ni buat kita rasa lapar sebab bau choco tu . Ye , pakai coco butter ! Bau dan warna original . Selazat coco sebenar disamping tu dapat menyihatkan kulit bibir mungil kita . Heheheee . Rasa yang dimaksudkan adalah :

Original
Strawberry Affair
Melted Chocolate

Warna Melted Chocolate tu memang warna original . Lapar rasa... Amboi siap dah letak packaging hah . Ni Moya punya kerja la . Hahahaa advance sangat dia ni ... Okke mai , mai siapa nak try cuba test ? Yummm yummmy ...







Ohh ya , Ema ada buat page baru tentang lipbalm ni .
Nanti rajin , singgah la ya ! cepat like dan share ya . Hehee
Sama-sama memanfaatkan penggunaan bahan organik .

2 comments:

  1. cuba nak bayangkan lipbalm bau cokelat, macam mintak kena makan je. hehehe

    ReplyDelete
  2. menarik hasil kerja camni, macam macam boleh jadi bila tangan kreatif

    ReplyDelete

Powered by Blogger.