Header Ads

Tips Elak Kena Saman KKM



Ada kawan kena serbu dengan KKM hari ini . Biasalah ada orang dengki dan report . Memang KKM akan datang serbu . Meh sini nak share tips camne nak elak kena saman dengan KKM . Hehehe .

1. Masa kkm datang , wajib minta waran geledah dari polis . Kalau takde , jangan bagi masuk premis kita ! Walaupun dia ada kad kuasa KKM dia . Kad tu takde tertakhluk untuk tempat-tempat melibatkan premis peribadi kita . Wajib ada waran geledah . Dia banyak cakap call polis kata ada penyamaran oleh anggota KKM . Mereka ni kadang nak senang kerja je datang rumah orang apa-apa surat pun tak bawa .

2 . Bagi dia rampas apa yang dia nak rampas . JANGAN bagi sebarang keterangan , JANGAN sign apa-apa borang/pengakuan , JANGAN bagi bukti-bukti lain selain daripada barang yang nak dirampas . Kata nk rampas barang , so rampas aje lah barang dan blah .

3 . Selepas rampasan biasanya selepas 6 bulan baru orang KKM akan call katanya kita kena datang siasatan . Kononnya dengan datang siasatan kes kita akan dibebaskan , ini MENIPU ! Sebenarnya lawyer mereka nak kumpul bukti untuk menyaman . Buat apa pergi serah diri . Biar dia susah untuk dapat bukti .

4 . Jangan sign apa-apa surat perintah dari lawyer mereka . Biasanya pegawai akan datang rumah untuk serah surat saman/surat siasatan . ABAIKAN ! Susahkan lawyer mereka untuk dapatkan bahan bukti .

Sorry saya share ni bukan nak sokong siapa , tapi tak suka orang Melayu buat macam ni kat orang Melayu . Kata KKM sangat , pergi supermarket rampas big company . Apa takut ?? Pergi watson rampas smuanya . Kata nk menjaga keselamatan masyarakat , tugas kene adil ! Sekian


Tips by Sofea Ilias

No comments

Powered by Blogger.