Header Ads

Bahagikan Kerja Bila Berbisnes



Perlu tak kita pandai semua perkara baru nak buka dan mulakan bisnes ?? Jawapannya TIDAK . Bahagikan kerja . Sebagai contoh , saya pandai marketing dan buat iklan guna fb ads . Tapi perlu ke saya buat sndri ?? Saya upah orang dan gunakan khidmat mereka . Saya bayar upah 10% . Saya dah bantu mereka . Saya kongsi rezeki bersama . Bisnes saya lebih berkat .

Saya pandai design kotak apa semua . Saya ada idea yang mapan dan mencurah untuk packaging yang lawa , tapi saya ambik designer dan bagi upah pada mereka . Saya sudah bantu mereka . Moga Allah berkatkan bisnez saya dan murahkan rezeki saya .

Dalam bisnes , kalau semua benda nak buat sendri , kita akan sibuk dengan pelbagai perkara BUANG MASA . Kesibukkan pada benda tak perlu ini lah yang akan menutup peluang kita melombong bisnes dan peluang lain .

Sebab tu saya tekankan apa itu BOS ? Bos duduk rumah je tak datang ofis . Datang sekali sekala . Orang bekerja untuk mereka . Dia tidak bekerja untuk bisnes dia .

Berkongsi rezeki . Bagi job yang perlu pada orang yang pandai . Nanti murah rezeki .

Tips by Sofea Ilias

No comments

Powered by Blogger.