Header Ads

Tiada lagi bibir pecah & kering, rawat guna 4 cara.



Dok kemam je bibir tu dari tadi. Syokk kan tarik kuping tu dengan gigi, tapi nanti pedih pulaks. Kuping kulit pada bibir menandakan bibir uols pecah merekah dekk kulit kering. Ofkos rasa tak selesa kan?

Jadi, pepetangg ni Ema nak #kongsi cara mudah menggunakan 5 BAHAN DI DAPUR untuk merawat masalah kulit bibir pecah & keringg tu.


1) AIS BATU: Caranya, tuam bibir selama 5 minit dengan ais batu bebilerr masa uols free. Amalkan sebelum tido pun bagus jugak. Bila bangun pagi, bibir rasa segar bugar gitu.

2) MARJERIN: Sapukan ke pada bibir setiap malam sebelum tidur. Buat sekurang-kurangnya tiga kali seminggu.

3) KELAPA MUDA: Minum air kelapa muda yang bercampur kuning telur dan campur sedikit madu lebah. Buat sekali tiap hari sehingga bibir sembuh.

4) MINYAK ZAITUN: Sapukan sedikit ke bibir sebelum tidur. Boleh juga sapu waktu bibir tengah kering.

5) UBAT GIGI: Calit sikit ubat gigi, takleh banyak. Ada orang tak sesuai mungkin akan menyebabkan bibir terlalu berangin dan bertambah kering. Papehal, ikut kesesuaian kulit memasing ya.


Ohya, ni Ema nak story-mori sikit. Selain 5 bahan diatas, Ema cuma gunakan krim WD. Sapu nipis kat bibir sebelum tido, hasilnya, bibir gelap boleh jadi pink macam bibir awek korea tau.

WD ni krim kecantikan. Krim ni gunakan teknologi bio-nano sangat multifungsi untuk merawat masalah dari dalam. Jadi tak heran lahh ramai jatuh hati dengan WD kan.

Psttt , Ema nak bagitau beli sekarang jimat RM20, harga kasih saiyang khass buat uols yang sangat istimewa. Klik je link dibawah untuk merisik krim ni 



Sumber: Buku 1001 Petua 2004


Related image
Powered by Blogger.